Det klassiske Bordeaux med besøg som ”i gamle dage” - udskudt til 2021

13-17/9 2020

I begyndelsen af 80’erne arrangerede jeg, Ruth Tilgaard, Grand Conseil de Bordeaux første besøg i Danmark. Grand Conseil de Bordeaux er en sammenslutning af alle Bordeaux vinbroderskaber. Det blev en forrygende succes, og broderskabet har været aktivt lige siden. 

Nu arrangerer De Danske Vinrejser i samarbejde med Jørn Christensen, som er den danske Maître for Grand Conseil de Bordeaux, en forrygende vinhøstrejse, som kombinerer kulinariske oplevelser, kultur og klassiske vine på allerhøjeste niveau i Bordeaux.  

Jørn har været stormester for sammenslutningen af Bordeaux broderskaberne i 40 år og for hele Nordeuropa i 12 år, han har været i Bordeaux 35 gange, og ingen har bedre kontakter end ham, så de mest prestigiøse slotte gæstfrit åbner sine døre, ikke kun til vinkældrene, men til de private gemakker. Begyndelsen af september lige før eller i starten af vinhøsten er et fantastisk spændende tidspunkt at besøge et vindistrikt, hvor man kan få en realistisk fornemmelse af, hvad årgangen kommer til at byde på. Rejsen er inspireret af den rejse for Grand Conseil de Bordeauxs danske afdeling, som fandt sted i september 2019, men uden slotsmiddage om aften, så der ud over de fantastiske dags-besøg også bliver tid til at opleve Bordeaux by og dets restauranter. Vi har lagt noget af programmet for 2019 turen på vores www, så man kan fornemme stemningen og se niveauet for vinene, som er helt enestående! Denne rejse har INTET til fælles med en normal vinrejse til Bordeaux. 

Turen er for kun 15 deltagere, for ellers er der ikke plads nok i slottenes private stuer.

Jørn Christensen har lovet selv at tage med på turen assisteret af Ruth Tilgaard. 

Jørn vil fortælle områdets, slottenes og vinenes historie. 

 

Søndag den 13. september er der afgang med Air France AF1151 kl. 12.15 til Paris med ankomst kl. 14.20. Videre med AF7634 kl. 16.15 med ankomst til Bordeaux kl. 17.30.  Vi kører ind til Bordeaux centrum, hvor vi checker ind for fire nætter på et af to helt centralt beliggende byhoteller Hotel Sainte Catherine *** www.choicehotels.fr, beliggende i en stille sidegade til gågaden, få skridt fra den smukke Parlamentsplads med de mange restauranter med både inden- og udendørs servering, eller det helt nærliggende Hotel de la Presse *** www.hoteldelapresse.com . Vi spiser middag sammen på et hyggeligt brasserie i Bordeaux med pudset messing, rødt plys, viftepalmer og travle tjenere med lange, hvide forklæder.

Mandag 14/9 –   er den store Médocdag. Vi kører til Margaux, hvor vi ventes på Château Rauzan-Segla af deres danske direktør Marianne Nicolaisen fra det fine négociant hus i Pauillac Ulysse Cazabonne, som i sin tid blev grundlagt af direktøren for Château Latour. 

Marianne har udvalgt 6 grand cru classé vine, som hun synes vil være en god introduktion til vores Médoc dag. 

Videre ad slotsruten nordpå for at se eller gense de kendte slotte. Vi kommer gennem Saint-Julien, hvor vi ser Château Beychevelle med områdets flotteste have og kort efter 

det historiske Château Branaire-Ducru. På grænsen mellem Saint-Julien og Pauillac finder vi de to Pichon’er – Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande og på den anden side af vejen Bordeaux’s mest omdiskuterede slot Château Pichon Baron 

Longueville, som ejes af det mægtige forsikringsselskab AXA. Vi ventes til besøg, smagning og frokost på Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, som ejes af det fornemme champagnehus Louis Roëderer. Slottet er 2. Grand Cru classé, Pauillac.

Efter frokost fortsætter vi nordpå forbi Château Lafite Rothschild og kort efter det orientalsk inspirerede Cos d'Estournel. Her vender vi, for at vende tilbage til til Bordeaux, hvor aftenen er fri.

      

Tirsdag 15/9 – vi kører til vinbesøg i Graves distriktet, hvor mange af de kendte slotte heldigvis stadig er familieejede. Vi starter på det fornemme Grand Cru Classé slot Domaine du Chevalier, som ejes af den sympatiske familie Bernard. Herfra til frokost på Château Malartic-Lagravière, der er et af de 6 Graves slotte, som fik grand cru classé til såvel deres hvide som røde vin, da Graves fik sin klassifikation i 1953. 

Vi har eftermiddagsbesøg på Châ-teau de la Brède, hvor den fran-ske filosof og forfatter Montes-quieu blev født i 1689. 

 

Onsdag 16/9 - er helliget højre bred.  Vi starter med at køre gennem lilleput-distriktet Pomerol til et af Jean-Pierre Moeuix’s slotte, hvor vi har en god, bred négociant smagning af cru classé vine som introduktion til området.   

Herfra til frokost på Château Canon-la-Gaffelière, premier grand cru classé slot, som ejes af familien von Niepperg, som har beskæftiget sig med vindyrkning siden det 13. årh.

Stephen von Niepperg, som nu står for slottets drift efter sin far, er en fantastisk vært, så det bliver en uforglemmelig frokost. 

Efter frokost hygger vi os i Saint-Emilion by, hvor vi går frem til kirkepladsen og står oven på selve kirkeskibet, der er hugget ind i klippen. 

Sen eftermiddag vender vi tilbage til Bordeaux, hvor aftenen er fri. 

 

Torsdag 17/9 – vi sætter bagagen i bussen og kører ud til Atlanterhavskysten for at spise frokost på den skønne restaurant La Corniche, hvor man sidder på terrassen direkte ud til vandet. Her får vi det store ”alt godt fra havet” eller fisk eller andet, hvis man ikke er til østers og skaldyr. 

Efter frokost kører vi til Bordeaux lufthavn, hvorfra AF7637 afgår kl. 18.20 til Paris med ankomst kl. 19.40. Videre med AF1350 kl. 21.05.50 med ankomst Købe-nhavn kl. 23.

 

Med mindre man vælger at forlænge med to nætter i Arcachon f.eks. på hotel Richelieu.

Eller i Nantes, hvis man fortsætter på Loire flodkrydset. 

 

Pris ca. 16.500 kr, der inkluderer 

  • Fly med Air France København-Bordeaux retur med indskrevet bagage
  • bus i Bordeaux
  • Indkvartering på Hotel de la Presse 3* i delt dobbeltværelse 
  • Programmets 6 besøg med smagninger 
  • 5 måltider (4 frokoster og 1 middag) vin er ikke inkl. på restaurant 13/9+17/9
  • City tax samt moms på rejser 
  • Danske vinguider

Tillæg for enkeltværelse på hotel de la Presse 1.000 kr. 

Tillæg for værelse på Hotel Sainte Catherine *** 400 kr pr. pers.  i delt dobbeltværelse.

Morgenmad er ikke inkl. men kan tilkøbes for 93 kr. på Hotel de la Presse og 112 kr. på Hotel Sainte Catherine. 

 

Ca prisen skyldes, at vi endnu ikke har spurgt på alle besøgene, men vi ved, at alle gerne vil tage imod, medmindre de er forhindret. 

Tilmelding hurtigst muligt - der er kun 15 pladser på turen