Californien Napa-Sonoma - udskudt til 2021

5. – 12. september 2020

Eksklusiv vin- og madrejse til det klassiske Californien – Napa og Sonoma Valley
Med mulig forlængelse i San Francisco

I samarbejde med Wine Institute of California og Keld Johnsen, www.americanwine.dk arrangerer vi en tur med masser af unikke oplevelser, eksklusive vinsmagninger og mulighed for besøg på spændende restauranter. Vin- og oplevelsesmæssigt bliver det ikke bedre!

Turen byder på besøg på vingårde, som ikke tager imod turister, men gerne imod professionelle. Vi kommer til at smage sammen med de kendte vinmagere og spise på vinbøndernes egne restauranter. 
Turen starter i Sonoma og går derefter til Napa. Herefter kan man vælge at flyve hjem eller forlænge med nogle dage i San Francisco. Man kan også starte med nogle dage, før man slutter sig til gruppen. 

Vinguide: Keld Johnsen, American Wine

Lørdag den 5. september – er der afgang fra København med SAS’s direkte rute til San Francisco. Afgang med SK9325 kl. 12.20 med ankomst kl. 15.00 lokal tid. Flyturen tager 11 ½ time.
Vi kører ca. 80 km. nordpå til Sonoma, hvor vi checker ind centralt for to nætter på Sonoma Valley Inn www.sonomavalleyinn.com
Vi spiser lidt let aftensmad i hotellets dejlige gårdhave. Uformelt og afslappet. Vi får vinvenner til at stille nogle gode flasker til os.

Søndag 6/9 – vi kører lidt uden for byen til den spændende producent Kunde Winery, som er et af de ældste vinhuse i Californien. Vi får VIP turen, som starter med moutnain top turen, hvor vi stopper i vinmarkerne på vej op på toppen af bjerget, hvor smagningen foregår med en fantastisk udsigt. Vi kommer også igennem vinlagringskældrene, som er hugget ud i en udslukt vulkan. Vi smager og spiser sandwichlunch i den smukke rosenhave, før vi kører til besøg på Alquimista Cellars, hvor ildsjælen Greg La Folette, som er en af Californiens dygtigste winemakers, lader os smage vidunderlige vine, mens han tryllebinder os med sine progressive ideer. Greg underviser i winemaking på topniveau, og han er en genial fortæller. 
Tilbage til Sonoma i tide til at nyde gårdhaven og poolen.
Vi bestiller bord på Sonoma Grille 2 minutters gang fra hotellet (for egen regning). 

Mandag 7/9 – med bagagen ombord kører vi nordpå til Dry Creek. Vi stopper for et kort besøg hos Ferrari Carano, som har skønne vine og en af dalens flotteste haver. Herfra er der få km til Spragia Winery, som ejes af Ed Spragia og hans familie. Ed var i 10 år chef vinmager hos Beringer, hvor han stod for alle deres topvine, mange på druer fra hans egne vinmarker. Nu har han fået sit eget, og hvilket sted!
Videre nord på til Healdsburg for at besøge danske Leo Steen, som var sommelier på Restaurant Kong Hans, før han tog til Californien og gjorde det godt. Leo høster, men vi håber, at han alligevel har tid til tage imod os og lade os smage gode vine. Det er rigtig sjovt at besøge Leo, fordi han er et eksempel på, hvordan man kan begå sig godt, uden at have haft penge med hjemmefra. Hvis man altså har talentet. Leo plejer at diske op med en let frokost af de lækreste råvarer, man kan forestille. sig. 
Vi ser lidt på hyggelige Healdsburg, før vi kører til St. Helena, hvor vi checker ind for fire nætter på El Bonita Motel.
www.elbonita.com. Aftenen fri.

Tirsdag 8/9 – vi kører op på Spring Mountain for at besøge den lille vingård Newton, som på alle måder er enestående. Ud over deres smukke engelske have, har de markante holdninger til bæredygtighed og naturlighed. Newton undlod som de første i området at filtrere deres vine, som er fantastiske. Herfra til Rudd Winery, som er et af Napas mest eksklusive vingårde. Fra vejen syner den ikke af meget, men når man kommer ind bag lågen, åbner der sig en verden af skønhed. Her et intet sparet, hverken hvad de ydre rammer eller vinproduktionen angår. Det er ubeskriveligt, det skal opleves! Vi spiser frokost her. 
Eftermiddagsbesøg på det hyggelige Frog’s Leap i Napa, hvor vi hører vingårdens fascinerende historie, kommer gennem både prydhaven og den økologiske køkkenhave, før vi smager gode vine i haven. 
Vi har bestilt bord (Middagen er ikke inkl.) på the Charter Oak, som laver mad over åben ild. 

Onsdag 9/9 – vi starter på boutique vineriet Spottswoode, hvor ejeren Beth tager imod og viser os det gamle Homestead med den smukke have, før vi ser hvor vinen laves og smager den. 
Herfra kører vi op på toppen af Spring Mountain, der ligger mellem Napa og Sonoma Valley, for at besøge den lille topproducent Smith-Madrone, som i 2018 blev kåret som årets vinhus i Californien. De er midt i høsten, så der er travlhed og en masse at se på. Fra deres græsplæne er der den dejligste udsigt over Napa Valley. Her dækkes op til picnic, som vi nyder med husets gode vine til.
Vi har bestilt bord (Middagen er ikke inkl.) på Harvest Inn få skridt fra hotellet, hvor man kan sidde både inde og på terrassen med udsigt til vinmarkerne. 

Torsdag 10/9  - vi starter i Yountville på Domaine Chandon for at smage fremragende mousserende vin. Den berømte vingård, som ejes af Möet & Chandon, producerer nogle af Amerikas bedste mousserende vine, bl.a. Étoile, som er inspireret og navngivet efter Dom Perignon. 
Herfra til til Napa for at smage og spise frokost på et skønt Osteria/Enoteca, som Ca’ Momi ejer. Ca’ Momi producerer fra egne marker dejlige og prisvenlige vine og de laver verdens bedste pizza’er samt skønne, autentiske italiensk klassiske retter. Maden er for egen regning, vinene giver Ca’ Momi.

Tilbud om afskedsmiddag på Long Medow Ranch Farmstead, som er en vingård med restaurant (maden er ikke inkl. vinene er inkl.)

Fredag 11/9  - vi sætter bagagen i bussen og kører sydpå med stop på vejen. Vi har sat vores gode ven Jim Varner fra Varner Wine stævne på Sam’s Chowder House, der ligger skønt i Half Moon Bay på stranden med udsigt til vandet. Varner Wine ejes af tvillingebrødrene Bob og Jim. Jim har nogle af sine eventyrligt gode Chardonnay og Pinot Noir med. Deres vine har fået topkarakter i 2018 og bliver revet væk. Maden er for egen regning.
Herfra er der kun ½ times kørsel til San Francisco internationale lufthavn, hvorfra vi flyver retur med SK 0936 kl. 17.35 med ankomst til København lørdag den 12/9 kl. 13.15. Flyturen tager 10t 40min.

Man kan vælge at forlænge turen med nogle dage i San Francisco. Vi anbefaler f.eks. boutique hotellet Zelos beliggende tæt ved Union Square www.hotelzelos.com

Pris 19.850 kr., der inkluderer bus, indkvartering i delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode hoteller, morgenmad, alle programmet besøg med 6 måltider med vine og 12 smagninger. Alle nukendte skatter og afgifter. Danske vinguide Keld Johnsen. 
Drikkepenge og ESTA (som erstatter visum) er ikke inkl. Esta koster ca. 100 kr. 
Tillæg for twin værelse med to dobbeltsenge 350 kr pr. person.
Dobbeltværelser brugt som enkeltværelse mod tillæg 5.400 kr.

Fly er ikke inkl. i prisen. Pris med SAS direkte til og fra San Francisco på go light klassen 4.900 kr (internetpris dec. 2019).
Sas flyver også direkte til og fra Los Angeles ud 09.15-11.45, retur 13.35-09.45 den følgende dag på go light klassen til 4.325 kr. (internetpris jan 2020)

Udregnet med kurs 6,7. Der tages forbehold for kursstigning.

 

Ret til ændringer forbeholdes