Georgien med Tbilisi og vinområderne omkring Telavi og Signaki

4/09 - 12/09 2021 - Udskudt til september 2022
Georgien er et spændende og indtagende land med en storslået natur og en lang historie. Det lille land i Kaukasus ligger dér, hvor Silkevejen møder Sortehavet. Det er et af de første kristne lande i verden og fremstår langt mere europæisk end asiatisk. Landet er stabilt efter den fredelige rosenrevolution i 2003 og regnes for et af verdens sikreste lande at rejse i. På World Crime Index 2016 kom Georgien ind på en tredje plads efter Syd Korea nr. 1 og Singapore, som er nr. to!

 

 

 

 

 

 

 

 

Befolkningen er overmåde gæstfri - et gammelt ordsprog siger, at en gæst er en gave fra Gud, og georgierne gør alt for, at gæster føler sig velkomne. På bakken over hoved-staden Tbilisi står en statue af ”Moder Georgien”. I venstre hånd holder hun et sværd, så hun kan forsvare sig mod fjenderne. I højre hånd holder hun en karaffel vin, så hun kan byde venner velkommen.
Georgien er et ældgammelt vinland, og vinfremstilling er en vigtig del af den nationale identitet. I landets frugtbare dale har georgierne dyrket vindruer i 8.000 år. Mere end 500 druesorter findes kun i Georgien, og landet var blandt de første i verden til at producere vin. Landets særlige måde at lave vin på er Unesco Verdensarv. Det foregår i amforaer – lerkrukker, det lokale navne er ”kvevri” - som graves ned i jorden. Vi besøger de bedste kvevri producenter, med Pheasant’s Tears i spidsen, som leverer til Noma og Geranium, men vi smager også masser af konventionelt fremstillet vin, som er glimrende. Det georgiske køkken er originalt og varieret med masser af friske og tilberedte grøntsager.
I Georgien oplever vi flot beliggende og stemningsfulde kirker, dramatiske kløfter og ikke mindst de storslåede Kaukasus bjergene.
Georgien er et på alle måder venligt land at rejse rundt i.

Vinguide Torben Møller Sørensen assisteret af engelsktalende lokalguide Nino Zumbulidze

Pris pr. person kr. 15.950​  


Det fulde program kan downloades her!