California Central Coast Region fra San Francisco til Los Angeles 

13/6 – 20/6 2020

I samarbejde med Keld Johnsen, www.americanwine.dk og Wine Institute of California har vi tilrettelagt en rejse med besøg på American Wines bedste leverandører, suppleret med besøg hos gode venner. Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles byder på en af de flotteste køreture i Californien med det brusende Stillehav mod vest og frodige marker og skove mod øst. Vinmarkerne ligger gemt i små lommer i de mange smukke vindistrikter. Filmen Sideways fra 2004 gav Pinot Noir en renæssance, og den afsmittende effekt mærkes stadig, men vi kommer til at opleve, at området kan meget mere. Priserne er fornuftige, fordi navnene ikke er så kendte som nord for San Francisco. 

Vi starter ved vandet i Half Moon Bay, hvor vi smager fantastiske Pinot Noir og Chardonnay med Bourgogne som forbillede. Herfra køer vi ind i landet, hvor vi bor to nætter. Videre til Paso Robles, hvor vi bor med besøg på gode vingårde, som satser på Cabernet Sauvignon og Zinfandel. Edna Valley og Santa Maria Valley besøges på vej til dejlige Santa Barbara, hvor vi bor de to sidste nætter.

 

Lørdag den 13/6 dag 1 – er der afgang fra Københavns lufthavn med SAS direkte til San Francisco kl. 12.25 med ankomst kl. 14.45 lokal tid. 

Transfer til Half Moon Bay for at smage topvine af ældre årgange fra Varner Vineyard. Jim Varner fortæller om vinene. Vi spiser et let aftensmåltid på Sams Chowderhouse som er berømt for deres lobsterroll og flotte udsigt over Stillehavet.

Herefter checker vi ind for natten i Half Moon Bay på Comfort Inn www.california/half-moon-bay/quality-inn-hotels

  

Søndag 14/6 dag 2 – vi kører til Cienega Valley for at besøge Eden Rift, som er en af de ældste vingårde i Californien. En af ejerne Christian har danske aner. Han modtager os på terrassen med et glas rosé, før han tager os med i vinmarken, hvor vi smager hans enestående elegante Zinfandel, så fin og let, at den minder om en Pinot Noir! Der er dækket op i haven, hvor der serveres de lækreste lokale specialiteter direkte fra grillen.  Christians danske mor spiser frokost med os.  

Herfra til nærmeste større by Hollister, hvor vi indlogerer os for natten på Marriott Fairfield Inn Hollister www.marriott.com/hotels/travel/mryho-fairfield-inn-and-suites-hollister

Vi spiser middag på byens bedste restaurant sammen med Christian, som tager nogle gode vine med. 

 

Mandag 15/6 dag 3 – vi sætter bagagen i bussen og kursen mod syd. Efter er par timer gennem et utroligt flot landskab, er vi fremme ved Rabbit Ridge Winery i Paso Robles, som venter os til smaging og frokost. Vineriet blev grundlagt i 1981 i Napa og blev hurtigt kendt ikke kun for sine luksusvine, men også for virkelig god kvalitet til prisen. For 17 år siden flyttede vineriet til Paso Robles for at få bedre plads og mere jord. 

Derefter kører vi til Peachy Canyon Winery, som er expert i Zinfandel. Vi smager de gode vine fra forskellige marker i Paso Robles før vi kører til Paso Robles for at indlogere os for to nætter på historiske Paso Robles Inn  www.pasoroblesinn.com beliggende i en dejlig have med pool og hot tub. Hotellet har et autentisk steakhouse, hvor vi kan spise middag (for egen regning)

 

Tirsdag 16/6 dag 4 – lidt uden for byen ligger et sjovt kvarter ved navn ”Tin City”. Her kan unge og kreative winemakers leje sig ind til en fornuftig husleje. Vi besøger en af dem og hører om udfordringer, genvordigheder og glæder ved at være en ”one man wine operation”. 

 Lidt før frokost kører vi lidt uden for byen for at besøge et af de meget spændende nye kultvinhuse. Vi følger ”Hidden Mountain Road” frem til det helt usædvanligt flotte DAOU Vineyards & Winery, som to kompromisløse brødre har bygget højt på en bakketop. Her er intet sparet, så de kan fremstille store vine efter deres forbillede, som er Bordeaux. Det er ikke kun vinene, som er flotte, omgivelserne er helt eventyrlige. Vi smager de flotte vine til en let og elegant frokost på terrassen. 

Efter frokost vender vi tilbage til Paso Robles, hvor aftenen er fri. 

Vi arrangerer middag (for egen regning) på en af byens gode restauranter. 

 

Onsdag 17/6 dag 5 – vi sætter bagagen i bussen og kører sydpå til Edna Valley for at besøge topproducenten Talley Winery, hvor 3. generation nu laver vinen. Bedstefar Olivier slog sig ned i San Luis Obispo i 1948 for at dyrke grøntsager. Hans søn Don Talley var overbevist om, at vin også ville stå godt på de stejle skråninger og plantede en test vinmark i 1982. Det viste sig, at han havde ret. Han så som den første potentialet for Chardonnay i Arroya Grande Valley med kalk i jorden og et køligt, maritimt klima. Talleys signa-tur Chardonnay er Old World stil med fadlagring og stort lagringspotentiale. Vi smager de god vine til en let frokost i haven.

Efter frokost kører vi til Laetitia Vineyard.Vinhuset der startede samarbejde med det franske Champagne hus, Deutz om at producerere topklasse sparkling wine i området. De producerer også meget spændende Pinot noir og Chardonnay vine. 

På vej sydpå gør vi stop i den hyggelige by Los Olivos, før vi checker ind i Santa Barbara for at opleve, “Den Amerikanske Riviera” og strandene, hvor vandet når op på tålelige temperaturer i sommerhalvåret. Vi checker ind for 2 nætter på det historiske boutiquehotel Santa Barbara www.hotelsantabarbara.com, som ligger i hjertet af Santa Barbara, i gåafstand fra seværdighederne og 10 min. gang fra stranden 

Aftenen er fri. Der er masser at se på i Santa Barbara. I State St. er der shopping og spisesteder, og det er hyggeligt at gå på opdagelse i de små gårde. For enden af State St. ligger pier’en Stearns Wharf med gode fiske- og skaldyrsspisesteder. Det bedste og mest autentiske er Santa Barbara Shellfish Company. Her kommer de lokale og spiser iført hagesmæk ”Whole Dungerness Crab with soup or salat”. 

 

Torsdag 18/6 dag 6 - om formiddagen kl. 10.00 til Dierberg, en forholdsvin ung vingård, som først blev grundlagt i 1996. Ejerne Jim og Mary Dierberg har over 40 års erfaring fra bl.a. deres vingård i Missouri, som var et af USA’s vigtigste vinområdet før Prohibition. Vi ser den usædvanligt vingård og smager vinene, før vi sætter os i haven for at spise vaskeægte mexicansk mad og smage flere vine. Det er superhyggeligt og afslappet.

Efter frokost vi besøger et par unge, lovende vinfolk, hvoraf en af dem er dansk, Emil Skytte og amerikanske  Ryan Roark, som driver vingården Roark Vineyard,  som producerer spændende vine i moderne økologisk stil, bl.a. en fremragende Chenin Blanc. 

Vi arrangerer afskedsmiddag (mad for egen regning – vi sørger for vinene). 

 

Fredag 19/6 dag 7 – transfer de få km til Santa Barbara lufthavn for at flyve retur kl. 14.05 via San Francisco med ankomst til København lørdag den 20/5 dag 8 kl. 13.15. 

 

Pris 19.850, der inkluderer bus, indkvartering i delt dobbeltværelse med bad og toilet på gode hoteller (de to første nætter er moteller valgt på grund af deres beliggenhed.  Kontinental morgenmad er inkl. bortset fra i Paso Robles, hvor den kan tilkøbes.  

Alle programmets besøg med 8 måltider med vine og 8 smagninger. Alle nukendte skatter og afgifter. Dansk vinguide.

Tillæg for twin værelser med to dobbeltsenge 450 kr. pr. person.
Dobbeltværelse brugt som enkeltværelse 4.550 kr.
 

Drikkepenge og ESTA (som erstatter visum) er ikke inkl. Esta koster ca. 100 kr. 

Værelset har en meget bred send. Hvis man ønsker 2 senge, er det på nogle af hotellerne det nødvendigt at gå en kategori op. Pris oplyses hvis ønsket. 

 

Fly er ikke inkluderet. Netpris 12-2019:

San Francisco direkte retur med SAS på go light klassen 8.000 kr. 11 timer og 20 min. 

Hvis man flyver på andre dage end 13+19/6 kan man komme afsted for ca. 4.400 kr. 

San Francisco direkte ud, retur fra Santa Barbara via San Francisco på go light klassen 8.600 kr. 14 timer 10 min

Hvis man kan acceptere en mellemlanding, kan man flyve San Francisco retur 13+19/6 for ca. 4.400 kr. på en god forbindelse. 

 

Udregnet med kurs 6.7. Der tages forbehold for kursstigning. 

 

Tilmelding hurtigst muligt

 

Man kan vælge at starte med et par dage i San Francisco eller forlænge turen med nogle dage måske ved kysten i Santa Monica eller Malibu.               

 

Ret til ændringer forbeholdes