Makedonien: Skopje og vindistrikterne med mulig forlængelse til Ohrid søen 17-23.4

17. – 23. april 2020

Makedonien er et lille, smukt og uspoleret land med en gæstfri befolkning. Landet er kun halvt så stort som Danmark, og da det ligger omgivet af andre lande, så der ikke er adgang til havet, er det ikke nogen turistmagnet. Og godt det samme! Man spiser godt i Makedonien, hvor fast food endnu ikke har erstattet gammeldags egnsretter. Køkkenet byder på masser af grønt, krydrede kødretter, spændende salater og hjemmebagt brød. På vingårdene produceres kvalitetsvine til rørende priser, både i større stil og som håndarbejde. Der bruges både internationale og lokale druer, med den gode røde Vranec i spidsen. Man bliver virkelig overrasket over, hvor elegante nogle af vingårdene er. Vinproduktionen går helt tilbage til det 4. årh. f. Kr. Desuden fremstilles skønne grappa’er, der kan smage som en god brandy.

Alexander den Store kom fra Makedonien, og Skopje byder på masser af historie, bl.a. i den tyrkiske basar, som har ligget her siden det 12. årh.

Makedonien har alt, hvad et turisthjerte kan begære. Og flygtninge, som man forestiller sig i massevis, dem ser man ikke, i hvert fald ikke på denne tur.

Påfuglen er Makedoniens nationaldyr og april r parringssæson så hannerne spankulerer rundt og slår deres flotte haler op og ned. Det er et fantastisk syn.

Vinguide Ruth Tilgaard, assisteret af engelsktalende lokalguide

Pris kr. 10.850,-

 
Download det fulde program her!​